keskiviikko 27. maaliskuuta 2024

Huhtikuun 2024 kirjat

Ina Mutikainen, Unohdus. Sekava sepustus, joka ei kiinnostanut, niin paljoa, että olisin lukenut loppuun. yli puolen välin sentään. Opiskelijoita elokuvamaailmasta ja lääketieteen puolelta. Yhdistävänä tekijänä on  kiinnostus dissosiatiivinen muistinmenetys, jota yleisesti pidetään luulosairautena, mutta josta venäjällä, Permissä on tehty tutkimuksia. Eri henkilöitä ja asiayhteyksiä, eri fontteja, sekavia ihmisiä, eikä minnekään vievää juonta. 

Anne Tyler, Kellotanssi. Tyler osaa kirjoittaa monimutkaisista perheesuhteista. Willa huolehtii kotona pikkusisarestaan äidin ollessa oudoilla retkillään. Hän menee naimisiin enemmänkin uppiniskaisuuttaan kuin omasta harkinnastaan ja kun ensimmäinen mies kuolee heidän kolaraoituaan miehen hermostumisen ja tohelomaisuuden takia päätyy ennen pitkää uuteen ei niin onnelliseen aviolittoon. Oman elämänsä tarkoituksen hän löytää sattumalta kun menee huolehtimaan poikansa ex-puolison tyttärestä. 

Donna Leon, Hyvän nimissä. Brunetti joutuu oudon ja mutkikkaan jutun pariin kun vanha ystävä, naapurin tyttö tulee pyytämään apua muka tyttärensä takia, mutta asia osoittautuukin ihan muuksi kun epävirallinen tutkinta etenee. Kyseessä onkin mustasukkaisuus ja talousrikokset, joita on tehty hyväntekeväisyysjärjestön nimissä. Ruokia ei nyt laitettu, harmi.

Gianni Solla, Ystävyyden oppimäärä. Tora e Piccilin pikkuruisessa kylässä on isänsä sikalassa töitä paiskiva Davide, jolla ei ole juuri muita ystäviä kuin Terese jalkavammansa takia. Kun Mussolini lähettää 1942 juutalaisia kylään saa Davide ystävän Nicolasista ja hänen isästään, joka opettaa häntä mm. lukemaan. Juutalaisvaino saapuu myös kylään ja ihmiset piilottavat juutalaisia, Davide kadottaa Nicolasin ja pakenee itsekin kylästä Napoliin. Hän opiskelee näyttelemistä ja menestyykin. Vasta vuosien kuluttua hän palaa kotikyläänsä jossa Nicolas on asettunut hänen kotiinsa sikoja ja kasvimaata hoitamaan. Surullista kyllä heidän yhteinen aikansa on lyhyt Nicolasin pitkälle edenneen sairauden vuoksi.

Paula Hotti, Murha Ylämaalla. Skotlantiin ja kartanohotelliin ja sen vieraisiin, mm. rikostutkija Carlos, Huttonin perhe, sekä henkilökuntaan kuten Halla, Jenny, Amy ja Calum. Hääkuvauksesta alkanut löytö ja tutkinta, jossa selataan jopa antikan historiahyllyjä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti