maanantai 5. helmikuuta 2024

Helmikuun 2024 kirjat

 Satu Rämö, Jakob. Trilogian kolmas osa, jota vähän harkitsin, koska toinen osa ei ollut ensimmäisen veroinen, mutta tämäpä olikin taas ensimmäisen tasoinen. Jakobille sattuu ja tapahtuu kun hän matkustaa Suomeen Äkäslompololle lapsenjuoltajuuskiistaa selvittämään. Hän joutuu sotketuksi murhaan ja HIldur matkustaa hänen avukseen ja lopulta selvittääkin syyllisen. Hilduria kositaan ja vähän nyt vaivaa, miten tämä tarina jatkuu. Hildurin sisaret ovat löytyneet, mutta kuinkas ollakaan Hildurin tutkimien murhien takana ovatkin nämä sisaret.

Katja Raunio, Viime ajat. Erikoinen tarina opintonsa keskeyttäneestä nuoresta naisesta, joka työskentelee museossa, Takakannen teksti: Kysyt, onko hän pistänyt merkille, että sellaiset asiakaspalvelikat, joiden tehtävänä on on tuppautua asiakkaan seuraan, liittymämyyjät, sähkösopimusmyyjät, ovat nuoria miehiä. Sen sijaan asiakaspalvelijat, joiden tehtävänä on odottaa tiskin takana, ovat nuoria naisia. Työkaverisi hymähtää ja kehottaa olemaan ajattelematta liikaa. " Teet elämästäsi vaikeampaa." 

Zoulfa Katouh, Sitruunapuiden aika. Tämä oli hyvin koskettava ja erilainen rakkaustarina keskellä Syyrian sisällissotaa. Salama on joutunut sairaalaan tekemään hoitajan ja lääkärin töitä farmasian alkeisopiskelunsa perusteella, koska potilaita on paljon, lääkäreitä ei. Sairaalassa hän tapaa miellyttävän pojan Kenanin. He pakenevat ylipursuavassa puolilahossa kalastajapaatissa rakkaasta kotimaastaan kun sairaalakin pommitetaan maan tasalle. He pääsevät veneen uppoamisesta huolimatta Saksaan sukulaistensa luo, uudistavat vihkimisensä ja aloittavat opinnot ja uuden elämän lopulta Kanadassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti