Peter Sandström, Laudatur. Finlandia-ehdokas. Hienosti kirjoitettu tarina Peterin elämästä nuorena, kotona, opiskelijana, seurusteluvaiheessa, avioliitossa, isänä....
Antti Tuomainen, Mies joka kuoli. Pitkästä aikaa dekkari minun makuuni. AT kirjoittaa mukavasti, ei liian raaka, huumoriakin paikoin. Jaakko on Haminalainen sieniyrittäjä, joka sairastuu, saa diagnoosiksi, että kuolee pian ja otaksuu tietenkin, että vaimo on myrkyttänyt häntä pikkuhiljaa, mutta moninaisten vaiheiden ja vakoiluiden jälkeen kaikki paljastuu.
David Casarett, Kuolema Kukko-Onnen majatalossa. Chian Main eettinen etsivätoimsito 1. Esikoisromaani ja jälleen dekkari, ihan mukava sellainen. Tässä thaimaalaisen sairaalan hoitoeetikko Ladarat, autta poliisia selvittämään useiden saman nimisten miesten kuolemantapauksia. Saman tyylinen kuin Naisten etsivätoimisto.
Alan Bradley, Loppusoinnun kaiku kalmistossa. Utelias, kekseliäs ja ikäisekseen melko älykäs Flavia de Luce 11 v. säntää suin päin hautaan ja siitä kirkon alle kalmistoon kun vaikuttaa, että kirkossa olisi tapahtunut murha, jonka hän voisi selvittää poliisien"apuna".
Anja Snellman, Lähestyminen. Kreeta ja Helsinki. Välimeren kauneus ja Hgin vieroitusklinikan ankeus.
Yoko Ogawa, Professoti ja taloudenhoitaja. Oli mukavaa lukea vaihteeksi japanilaisen kirjailijan kirja. Tunteita herättävä kertomus matematiikan professorista, jonka muisti onnettomuuden seurauksena lyhenee 80 minuutin mittaiseksi ja hankaloittaa aika lailla elämää. Professorille palkataan taloudenhoitaja, joka oppii ymmärtämään professoria ja jaksaa huolehtia tämän tarpeista ottaen huomioon muistin keston ja esittelee itsensä kärsivällisesti joka aamu, "mikä on kengännumeronne?". Professori kiintyy taloudenhoitajan poikaan ja nimeää tämän Juureksi. Myös taloudenhoitaja tuntee professorin kiintymyksen niin matemaattisiin lukuihin kuin poikaansaja he pohtivatmyös yhdessä alkulukuja. Kirjassa on paljon matemaattisia pohdintoja ja myös baseball-otteluiden seuraamista.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti